Rusztikus lenmagos kenyér

Rusztikus lenmagos kenyér

2016. június 12., vasárnap

Vöröslencsés dahl zöldborsos - zelleres csapatival

Június 11. - én a Biopiacon készítettem ételt s elhoztam a receptjét nektek, hogy bátran építsétek be a konyhátok étel repertoárjába, hiszen egyszerű, számtalan különböző alapanyagot fel lehet hozzá használni s a fűszerezése pedig csak kreativitás kérdése.


Vöröslecsés dahl zöldborsos - zelleres csapatival (vegán)



Kevés olajon fehér mustármagot pattogtattam, majd újhagymát, fokhagymát futattam meg rajta két kisebb szál egész fahéjjal, kurkumával, sóval, őrölt babérral, gyömbérrel, fekete borssal, köménnyel és szerecsendióval.
Amikor ez a fűszeres alap elkészült, újburgonyát, sárgarépát, zellert, petrezselyem gyökeret adtam hozzá, melyet kevés vízzel fedő alatt pároltam. Majd, mikor a zöldségek megpuhultak felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje a hozzáadott vöröslencsét. Ekkor még csilivel bolondítottam meg, de csak leheletnyivel.
A vöröslencse viszonylag hamar megfő, így lassú tüzön, fedő alatt főztem tovább.

Amíg elkészült bekevertem a csapati tésztáját: köleslisztből, tönköly fehér lisztből és teljeskiőrlésű tönkölyből. Sóztam, zöldborssal és zellerlevéllel ízesítettem s annyi vizet adtam hozzá, hogy jól formázható tésztát kapjak.

Kisebb darabokat tépkedtem belőle és kinyújtottam őket, lisztezett felületre helyeztem, hogy ne ragadjon le.
Száraz, forró serpenyőben mind a két oldalát megsütöttem.

A menü nagyon gyorsan elfogyott, a kész ételről még fényképet sem tudtam készíteni.
Örülök, hogy szívesen fogyasztottátok.

Július első biopiaci napján cukkinis lecsóval várlak Titeket.

Jövőhéten Június 18. - án a második főzőklubbon találkozhatsz velem.
Bővebb információkat itt találsz: Engedd, hogy Zsálya megfőzzön! II. felvonás
https://www.facebook.com/events/870450036393056/





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése